Η ανάγκη προώθησης της διαμεσολάβησης σε συνάντηση της Υπ. Δικαιοσύνης με Σύνδεσμο Διαμεσολαβητών και ΚΕΒΕ

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου υπό τον Πρόεδρο του Θεόδωρο Κρίγγου, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΚΕΒΕ Λεωνίδα Πασχαλίδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμό της διαμεσολάβησης στην Κύπρο ενόψει και της πρόθεσης του Υπουργείου να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της Υπουργού χαρακτηρίζοντας την βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αφού θα έχει ως αποτέλεσμα των εξορθολογισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού .

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι προώθησης της διαμεσολάβησης στον τόπο μας αφού είναι διαπιστωμένο πως αυτή χρησιμοποιείται σε πολύ μικρό βαθμό στην Κύπρο παρά τα πολλά οφέλη που προσφέρει όπως ταχύτητα, χαμηλό κόστος, εμπιστευτικότητα, αμεροληψία και φυσικά συντείνει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ προέβησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες η Υπουργός άκουσε με προσοχή και υποσχέθηκε πως θα μελετήσει τρόπους για περαιτέρω προώθηση του θεσμού.

Συμφωνήθηκε τέλος όπως διατηρηθεί στενή επαφή μεταξύ των μερών με στόχο την γνωστοποίηση και αύξηση της χρήσης του εξωδικαστικού θεσμού της διαμεσολάβησης στον τόπο μας.